Het Amsterdam Piano Trio Enschede
Mar
23
8:00 PM20:00

Het Amsterdam Piano Trio Enschede

Het Amsterdam Piano Trio presenteert een programma met romantisch gekleurd repertoire dat tot intense, emphatische beleving verleidt. Met het middendeel van Beethovens 'Geistertrio' laat het zich bijvoorbeeld lekker meehuiveren; Sjostakovitsj' monumentale Tweede pianotrio is een tijdsdocument dat in huiveringwekkend kille omstandigheden ontstond, met een Moskouse radiostudio in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog als treurig decor.  Aangevuld met Liszts 'Tristia' een late, maar zeer sprekende bewerking van zijn pianostuk 'Vallée d'Obermann’.

View Event →
Het Amsterdam Piano Trio Leidse Schouwburg
Mar
17
11:30 AM11:30

Het Amsterdam Piano Trio Leidse Schouwburg

Louter jonkies vandaag, maar alle drie rijzende sterren met veel podiumervaring. Gedrieën spelen ze een zwaar, maar dankbaar programma. Een pianostuk staat aan de basis van het prachtige, introverte Tristia van Liszt, dat geflankeerd wordt door twee 'gevestigde' meesterwerken. Beethovens Geistertrio ontleent zijn bijnaam aan het spookachtige middendeel en Tsjaikovski's hyperromantische opus 50, waarin de emotie centraal staat, sluit de middag op markante wijze af.

View Event →
Feb
1
7:00 PM19:00

CelloFest Helsinki

Programma

- Jean-Baptiste Bréval
Sonata in G Major

- Niccolo Paganini
Moses variations

- Franz Schubert
Arpeggione Sonata in A minor, D821

- David Popper
Suite for two cellos op.16


Alexander Warenberg - cello
Jonathan Roozeman - cello
Jan-Paul Roozeman - piano

View Event →
Noa Wildschut & Friends
Dec
7
8:15 PM20:15

Noa Wildschut & Friends

Noa Wildschut zal samen met Alexander Warenberg (o.a. Eerst Prijs en de Publieksprijs bij het Concours van de Cello Biënnale in Amsterdam) en Elisabeth Brauss (o.a. Eerste Prijs bij de Steinway Piano Competition in Hamburg) spelen. Ze bundelen hun talenten in vroeg-romantische muziek van Schubert en zowaar lichtvoetige en soms dromerige muziek van een jonge, verliefde Sjostakovitsj.

View Event →
Cello Biënnale Amsterdam 2018
Oct
24
2:00 PM14:00

Cello Biënnale Amsterdam 2018

  • Grote Zaal Muziekgebouw aan 't IJ (map)
  • Google Calendar ICS

Als de teenagers van de cello kennen Alexander Warenberg en de Brit Sheku Kanneh-Mason elkaar goed. Samen spelen ze de feestelijke muziek van Argentijnse componist José Elizondo.

- José Elizondo
Otoño en Buenos Aires’ en ‘Pan de Azúcar’
uitgevoerd door Alexander Warenberg en Sheku Kanneh-Mason

View Event →
Cello Biënnale Amsterdam 2018
Oct
21
2:00 PM14:00

Cello Biënnale Amsterdam 2018

Alexander Warenberg was op 18-jarige leeftijd de overtuigende winnaar van het Nationaal Cello Concours 2016. Alexander zal op de 7e editie van de Amsterdam Cello Biënnale 2018 soleren met het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Dirk Vermeulen.

View Event →
Grachtenfestival Amsterdam 2018
Aug
13
2:00 PM14:00

Grachtenfestival Amsterdam 2018

  • 20 Korsjespoortsteeg Amsterdam, NH, 1015 AR Nederland (map)
  • Google Calendar ICS

Twee jonge, uitzonderlijke strijkers spelen solowerken en een virtuoos duet. Alexander Warenberg, winnaar van het Nationaal Cello Concours, nodigt zijn Israëlische collega, de jonge vioolvirtuoos Yamen Saadi, uit voor een intiem concert in het geboortehuis van Nederlands grootste 19e-eeuwse schrijver Eduard Douwes Dekker.

View Event →
Liza Ferschtman & friends
Apr
29
11:30 AM11:30

Liza Ferschtman & friends

Tijdens dit 'Opmaatconcert' in Theater de Veste wordt eveneens een podium geboden aan aanstormend talent. Want Liza komt niet alleen: ze neemt jonge musici mee. Zo zal bijvoorbeeld Alexander Warenberg - winnaar van het Nationaal Cello Concours 2016 - zijn opwachting maken.

View Event →
Koffieconcert Goudsche Schouwburg
Mar
25
12:00 PM12:00

Koffieconcert Goudsche Schouwburg

‘Rijzende sterren zijn er bij bosjes, maar het moet heel raar lopen wil Alexander Warenberg - winnaar van het concours van de Cello Biënnale 2016 - niet een heel grote worden’, schreef muziekrecensent Mischa Spel in de NRC. Alexander wist op zijn vijfde dat het de cello moest worden en niets dan de cello. Inmiddels studeert hij, na een zeer strenge selectie, aan de recent geopende elitaire Barenboim Akademie in Berlijn bij o.a. Frans Helmerson. Barenboim schoeide zijn Akademie op bredere leest. De studenten krijgen ook les in filosofie en literatuur. ‘En dat werkt,’ zegt Alexander, ‘mijn cellospel wordt er rijker van’. 

Alexander brengt samen met pianist Yang Yang Cai werken van o.a. Rachmaninov, Debussy en Bach.

View Event →
Concert Palisium Eerbeek
Mar
18
12:00 PM12:00

Concert Palisium Eerbeek

Op zondag 18 maart treden twee bijzondere winnaars van het Prinses Christina Concours (PCC) op in het Grand Café van het Palisiumpark.

Alexander Warenberg (PCC 2016) speelt vanaf zijn 5e jaar cello. Na een periode aan het conservatorium van Amsterdam studeert hij nu in Berlijn aan de Barenboim- Said Akademie. Hij won meerdere concoursen in Europa en is nu al een graag geziene gast op gerenommeerde podia. Pianiste Yang Yang Cai (PCC 2013) is zijn duopartner in werk van Rachmaninov.

View Event →