Back to All Events

Kamermuziek Festival Utrecht 2018

  • Michaëlskapel 21 Domplein Utrecht, UT, 3512 JE Netherlands (map)

Geen cellist kan buiten de Cellosuites van Bach. Het zijn misschien wel de belangrijkste stukken die ooit voor cello zijn gecomponeerd. Niet alleen omdat Johann Sebastian Bach één van de eerste componisten was die zulke uitdagende en intrigerende werken schreef voor solo cello, maar ook omdat de suites van een universele schoonheid zijn.

Alexander Warenberg, winnaar van het Nationaal Cello Concours 2016, speelt twee van Bachs beroemde juwelen: de Eerste suite met de opvallende zich steeds weer herhalende arpeggio’s en de stralende en majestueuze Derde suite.

Als contrast met Bach voert Warenberg ook nog een eigentijds werk voor cello solo uit van Penderecki. Deze 84-jarige Poolse componist heeft veel muziek voor cello geschreven, waarbij hij steeds weer op zoek gaat naar nieuwe klankmogelijkheden van het instrument.

Earlier Event: June 24
Rolandseck Festival 2018
Later Event: July 14
Chianti Ensemble Florence